הגדרה.
א. במאפייה מכונות אפייה ועיבוד בצק- תנורים, מיקסרים, מקררים, עגלות.
ב. חומרים לאפיית המוצר- קמח, שמן פרפין, חלבונים, גז בישול, אוויר דחוס.
סיכונים פוטנציאלים:
א. מכונות- התחשמלות, סכנת הימחצות, משיכה, חיתוך וצביטה
ב. אבק- פגיעה בדרכי הנשימה.
ג. רעש- פגיעה במערכת השמיעה.
ד. חום- סכנת כוויות מתנורים.
ה. החלקה.
הוראות בטיחות בעבודה
- לבוש:
אין ללבוש ביגוד רפוי. חובה ללבוש בגד רכוס/ מכופתר.
הכניסה לקו היצור עם מקטורן וכיסוי ראש.
אין לענוד שעון, שרשרת, טבעת או כל דבר העלול ליפול או להיתפס.
- ציוד מגן אישי:
חובה לנעול נעליים בטיחות באולם הייצור.
באזורים שהרעש מעל 85dB ראה שילוט - חובה אטמי אוזניים.
באזורים בהם חלקים עפים - חובה לענוד משקפי מגן.
באזורים בהם יש חומרים נדיפים או אבק קמח – חובה לחבוש מסכת אף.
באזורים בהם יש חומרים מסוכנים לעור או חום – חובה להשתמש בכפפות
- שילוט:
באזורים בהם העובד חייב בציוד מגן יהיה שילוט בהתאם.
- הליכה:
בקו היצור יש ללכת בזהירות מפני החלקה או פגיעה מעגלות, מדרגות, משטחים מסועים ועוד.
- חשמל:
חל איסור לתקן תקלה חשמלית כלשהי - בעת תקלה במכונה פנה לאחראי הקו/מנהל יצור.
- אמצעי מיגון:
אסור לפרק אמצעי מגן של מכונות אפייה, חיתוך לחם, תנורים.
- עבודה בגובה:
חל איסור לעבוד מעל גובהה 2 מטר, למעט המוסמכים לכך.
לפי שימוש בסולם (לגובה עד 2 מטר) יש לבדוק את תקינות הסולם.
- מכונות לעיבוד בצק ואפייה:
אין להכניס ידיים לתוך המכונה.
תיקון מכונה התבצע אך ורק ע"י המוסמכים לכך.
- גהות:
אסור לעשן ולאכול אלא במקומות המורשים.
יש לשטוף ידיים לפני כל כניסה לאולם הייצור
הוראות הבטיחות הנ"ל, מיועדות להפנות את תשומת לבך, לסיכונים השונים הכרוכים בעבודה, ולהדריכך בענייני בטיחות וגהות.